Konsekvenser ved at bruge modermælkserstatning

Modermælkserstaning er du som mor eller kommende mor formentlig bekendt med. Her kan du læse om de konsekvenser der kan være ved at give dit barn modermælkserstatning

Det er ikke alle, der i deres tid som mor, anvender modermælkserstatning – for andre er det en nødvendighed. Det kan være, at din barn ikke vil tage dit bryst, du ikke producerer nok mælk til din barn, og det derfor har brug for et sumplement eller noget helt tredje. Der er dog nogle overvejelser, du bør gennemgå, inden du vælger at give dit barn modermælkserstatning.  

Kort fortalt er modermælkserstatning tørret komælk som er ændret ernæringsmæssigt og tilpasset så det ligner din modermælk mest mulig. 

1. Dit barn vil ikke tage modermælkserstatning. 

Ligesom som vi voksne er forskellige i vores madvaner, er børn også forskellige i deres. Det er derfor ikke sikkert, at dit barn vil tage modermælkserstatning. For mange er det en tilvænningsprocess, så prøv at find en rytme med dit barn, og accepter barnets reaktion. Nogle børn vil tage det til sig uden problem og andre børn vil have sværere ved det, da de måske har vænnet sig til modermælken. Hav derfor tålmodighed og tilbyd barnet modermælkserstatning, når de udviser sult. Husk kontakt og nærhed, så barnet stadig har den tætte fysiske kontakt, når du giver dit barn et måltid. 

2. Modermælkserstatning er svær at håndtere

Selv modermælkserstatning er ligeså indholdsrigt og rig på nærring som din modermælk er det stadig et produkt, som skal håndteres – og det er vigtigt, at det håndteres rigtigt. Det er vigtigt, at der følges opskriftet til hvert produkt – produkterne og deres anvendelse er nemlig forskellige. Læs også gerne de særlige bemærkninger i forhold til opbevaring og opbevaring af produktet efter blandning. Vær nøjsom med blandingerne og fordeling af pulver og vand. Du kan både købe din modermælkserstatning i pulverform men også allerede færdigblandet i små kartoner – dette er et dyrere alternativ, men ofte også det mest fortrukkende.   

3. Kan påvirke din og dit barns amningsprocess

Du kan anvende modermælkserstatning som et tilskud eller primær føde for din barn. Vær opmærksom på, at dette også kan påvirke din amningsprocess, så overvej derfor, hvornår modermælkserstatning er nødvendigt for dit barn og dig. 

Med det sagt, er det en anbefaling af kontakte og få rådgivning af en sundhedsfaglig person, inden du giver din barn modermælkserstatning. Sammen kan I snakke om, hvilke løsninger, der er rigtige for dit barn og dig. 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *