Her er nogle af verdens mest kendte malerier

Hver er de bedste malere i verden? Det svar er naturligvis et spørgsmål om smag og behag, men der er ingen tvivl om, at der findes nogle malerier i verden, som bare er langt mere kendte end andre.

Måske er du selv interesseret i kunst, eller måske kunne du godt tænke dig at vide lidt mere om emnet. Så er denne simple guide et godt sted at starte ud. Her præsenterer vi nogle af de mest kendte malerier i verden for dig. Så kan du enten selv bruge listen til at læsere videre op på emnet, eller måske, hvis du er en ægte kunstentusiast, kan du benytte en af de kommende ferier til at rejse derhen hvor dit yndlingskunstværk står udstillet, og se det med dine egne øjne.

Her får du i hvert fald en oversigt over nogle af de malerier i verden, som er aller mest berømte.

Mona Lisa, malet af Leonardo da Vinci

Mone Lisa må nok være det maleri i verden, som er allermest kendt. Det er som sådan et simpelt maleri af en kvinde – Mona Lisa – som sidder med hænderne i skødet. Men hendes smil og øjnene er noget særligt og mærkværdigt.

Maleriet blev malet af Leonardo da Vinci tilbage i 1503-1504, men står nu udstillet i Paris på museet Louvre, hvor der årligt kommer omkring 6 millioner gæster og besøger Mona.

Skriget, malet af Edward Munch

En nærmest spøgelseslignende figur, der tager sig til hovedet og skriger. Sådan ser det kendste mesterværk af Edward Munch ud. Det blev malet omkring 1893 og hvis du vil se det udstillet, behøver du ikke tage s langt. Det står naturligvis udstillet på The National Galery i Oslo i Norge.

Den sidste nadver, malet af Leonardo da Vinci

Endnu et billede af den fantastiske kunster Leonardo da Vinci hører til blandt nogle af verdens mest kendte malerier. Han er nemlig ogs kunstneren bag det meget imponerende vægmaleri, som går under titlen Den sidste nadver, og altså forestiller den bibelske scene, med Jesus og hans 12 diciple ved den sidste nadver.

Malerier kan du finde på væggene i Santa Maria delle Grazie klosteret i Milano, Italien. Det måler 460 x 880 cm. og maleriet blev udført i årene 1495 – 1498.

Starry Night, malet af Van Gogh

Sidste men ikke mindst skal Van Gogh selvfølgelig også med på listen. Udover sit berømte selvportræt har han blandt andet også malet maleriet Starry Night, som forestillet en stjernehimmel. Det er udstillet i New York på Museum og Modern Art.