Få hjælp til at undgå konkurskarantæne

Hvad er en konkurskarantæne?

Konkurskarantæne betyder at hvis du bliver pålagt den, må du ikke være en del af ledelsen i et anpartsselskab eller et aktieselskab. Den varer generelt tre år og kun i få tilfælde blive nedsat til at være kortere. Den bliver pålagt folk som har udvist uforsvarlig forretningsførelsen og ikke har fulgt retningslinjerne for et firma. Mange virksomheder oplever svære perioder og situationer hvor alting ikke går lige så smurt som man kunne ønske sig, men så længe du holder dit på det rene kan du undgå en konkurskarantæne, hvilket kan skade din virksomhed helt utroligt meget. Det betyder nemlig at den der bliver vedlagt karantæne vil blive anset som uegnet til at være ledelsesmedlem i en virksomhed, og det er både skadende for din karriere og kan være fatalt for det firma du arbejder i. 

Men hvordan undgår man så en konkurskarantæne?

– Du skal være opmærksom på dine ansvarsområder og holde bogføroingen i orden. Du skal holde øje med virksomheden og være sikker på at du ved hvordan ting finder sted og have overblik over økonomien. Når du ved hvordan pengene bevæger sig, kan du også bogføre det ordentligt og sørge for at dit mel er rent hvis nogen kommer og tjekker. Ukorrekt bogførring er nemlig en af de primære problemer der gør at folk bliver idømt konkurskarantæne. 

– Giv ekstra gas for at holde virksomheden i live, men indse også, hvis den er nået til et punkt hvor det er håbløst. Det kan i svære situationer være nødvendigt at lægge ekstra timer i arbejdet for at give en hånd mere med, og sørge for at alting løber lidt bedre. Det kan være svært men også nødvendigt hvis du ønsker at firmaet skal overleve. Dog er det også vigtigt at se i øjnene, når firmaet er nået til et punkt hvor driften ikke kan fortsætte. I den situation bliver du desværre nødt til at lukke firmaet, da alternative løsninger kan resultere i uetisk og ulovlig handling samt konkurskarantæne der kan skade jer alle i det lange løb.

– Du kan finde mere information på konkurskarantæne hvis du stadig er i tvivl. Her kan du læse mere om, hvad konkurskarantæne er og hvordan processen virker, samt flere tips til hvordan du kan undgå det. Ingen firmaer ønsker at blive ramt af det, men det er også helt op til dig at sørge for ikke at skabe grunde til, at du kan blive ramt.